Casa Pasiva
21 Iulie 2017
SPHouse World ofera o noua viziune asupra spatiului de locuit, fie ca este vorba despre case personalizate sau despre case cu planuri tip. Suntem mereu la curent cu tendintele moderne in materie de tehnologie inovatoare care eficientizeaza consumul de energie. Operam cu un concept nou de casa verde la preturi competitive, cu o arhitectura particulara gandita sa reduca consumul de energie si sa ofere un confort sporit. Casele eficiente energetic pe care noi le construim folosesc resursele naturale existenta in mediul inconjurator. Conceptul de locuinta SPHouse World asigura un climat intern confortabil indiferent de anotimp, fara a se apela la surse conventionale de incalzire. Utilizam la construirea caselor cele mai eficiente solutii in materie de izolatie, sisteme de incalzire si electricitate.


Izolatia termica
Izolarea termica a locuintelor este realizata prin aplicarea de vata minerala bazaltica. Este un produs care ofera proprietati variate precum: rezistenta impotriva incendiilor, capacitatea de a-si mentine caracteristicile de izolare termica pana la patru ore, si rezistenta la compresiune. Acest lucru ii permite sa fie folosita pentru izolarea pardoselilor sau acoperisurilor si pentru termosisteme.

Sistem de incalzire prin pardoseala
Confortul termic al locuintei este asigurat de un sistem de incalzire prin pardoseala cu agent termic. Astfel, pardoseala devine element radiant si caldura se propaga uniform, de jos in sus in intreaga locuinta. Caldura se transmite prin tuburile montate in sapa de beton a pardoselii iar apoi catre incapere. Se obtine in acest fel o eficienta maxima in incalzirea locuintei, deoarece caldura se propaga pe o suprafata destul de mare, spre deosebire de cea furnizata de sistemele clasice de incalzire.

Sursa de incalzire/Apa calda
Prin utilizarea principiului pompei de caldura aer-apa se absoarbe caldura din aerul exterior si este transferata catre apa incalzind, racind si preparand apa calda menajera. Pompa de caldura este utilizata ca si sursa de incalzire si este legata de incalzirea in pardoseala. Sistemul de incalzire asigurat de pompa de caldura aer-apa este prietenos cu mediul, asigura un confort superior, prezinta o eficienta ridicata si este economic.

Sistem de ventilare
Improspatarea aerului din locuintele construite de noi se face cu ajutorul sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura. Sistemul de ventilatie este o unitate de tratare a aerului conceputa pentru a filtra aerul din incaperi si a asigura o microclima adecvata. Utilizarea lui frecventa este data de faptul ca indeplineste variate functii termodinamice de la incalzire, racire si pana la climatizare.

Energie electrica
Folosim ca si sursa alternativa de producere a curentului electric necesar fuctionarii unei locuinte, panourile solare fotovoltaice pe care le incorporam in constructie. Cu ajutorul tehnologiilor se poate beneficia de energia solara in moduri diverse. Cel mai eficient mod este utilizarea panourilor fotovoltaice care realizeaza conversia directa a luminii solare in energie electrica la nivel atomic. In acest fel vei beneficia de o sursa alternativa de producere a curentului electric, care scade substantial costurile de intretinere ale casei.
Arhiva

Ce spun clientii nostri